• yumi-en-miki

Plastic zee niet oke

Je kind leert zwemmen en behaalt een zwemdiploma (C) en dan wil je graag samen v/d zee genieten maar niet tussen het (plastic) afval!

Hoe mooi is het dat wij onze kinderen in de zee kunnen laten zwemmen. Het is een heerlijke afkoeling in de zomer en kinderen vinden de golven geweldig. Helaas gaat de kwaliteit van leven enorm achteruit in de zeeën. Er drijven kilometers plastic ''eilanden/soepen'' midden in onze oceaan.  Niet alleen de zeedieren lijden hieronder, maar ook de mens.

''Miljoenen vissen en zeezoogdieren zien de drijvende kunststofdeeltjes met de aangehechte chemische verontreiniging als een lekker hapje, omdat zich hierop algen afzetten. In deze gebieden wordt veel vis gevangen en zo belandt uiteindelijk de vis op het bord. Zo vormt ook dit giftige plastic nog eens een extra bedreiging voor de gezondheid van de mens. In de verschillende soorten plastic heeft men inmiddels zo´n tachtigduizend gifstoffen ontdekt.'' (Bron: seafirst.nl).

Help mee en ga voor een plastic en gifvrije zee! 

Hoe?

Ga eens met je kind(eren) een stuk strand opruimen. Je schrikt van al het afval dat je tegen komt! Je maakt kinderen ervan bewust dat het niet normaal is om afval in de natuur te gooien en ze dragen hun steentje bij aan een betere wereld! Vaak vinden kinderen het schoonmaken van een strand leuk en nuttig!

Nodig eens een docent uit van Sea-first voor een gastles bij jou op de basis- middelbare school en/of doe mee aan hun beach clean-up dagen.

 

 

Blog

  • Hoe beoordeel jij jezelf als lesgever?

    Om maar meteen met de deur in huis te vallen: hoe beoordeel jij jezelf als he...

    Lees meer
  • Vindt het kind de zwemlessen niet meer leuk of de ouder …?

    We weten dat bij ieder kind het zwemtraject anders verloopt. Hetzelfde geldt ...

    Lees meer
Archief

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.