• k

Recensies

Recensies zwemboek: Met succes op zwemles!

 

 • Henny van Harmelen · Supervisor and teacher at HvA - Hogeschool van Amsterdam

Een prachtig boek voor ouder en kind, met informatie over de (doelen van de) zwemdiploma's. zeer handig voor en tijdens de zwemlessen die kind heeft. Helpt een bewustere keus te maken en samen met jouw kind het traject plezieriger en wellicht korter te maken tot en met diploma C. Prachtige plaatjes en spelletjes, plannetjes maken voor de kinderen. Het kan zorgen dat een kind levenslang waterplezier heeft en watervrij is. Wat is er prettiger in ons waterrijke kikkerlandje. Je vrij en veilig in, op, onder en rond het water voelen levert veel deelname op aan de Nederlandse bewegingscultuur: recreëren, roeien, zwemmen, vissen, waterfietsen, surfen, duiken, rondvaartocht, schaatsen op natuurijs etc..... Het is een verrijking voor ouder en kind!

 

 • A.E.M. van de Sande Koninklijke Bibliotheek

Uitvoerig instructieboek voor ouders én kinderen, als hulpmiddel bij het leren zwemmen en behalen van het zwemdiploma. De schrijfster heeft zelf een zwemschool en vindt het belangrijk dat ouders hun kind spelenderwijs kunnen voorbereiden en ondersteunen. Daartoe zijn stapsgewijs de vaardigheden en zwemslagen beschreven en worden oefeningen aangereikt om je kind watervrij te maken of bijvoorbeeld te leren om onder water te kijken. Ook het kiezen van een zwemschool, de duur van het zwemtraject, en alle diploma-eisen komen uitvoerig aan bod. De meeste teksten zijn gericht tot ouders, maar er zijn ook oefeningen of spelletjes in de vorm van een plaatjesreeks weergegeven, waarmee je kinderen zelf duidelijk kunt maken, wat ze moeten doen. Oblong uitgave met teksten die behapbaar zijn door opsommingstekens, witregels en veel tussenkopjes. Op vrijwel elke dubbele bladzijde staan een of meerdere stripachtige tekeningetjes die schetsmatig zijn, maar grappig en duidelijk. Bevat inhoudsopgave, geen register. Niet iedere ouder die de zwemles aan zijn kind uitbesteedt, zal zich hierin zo uitvoerig verdiepen, maar voor degenen die het belang inzien van goed zwemonderwijs, is dit een waardevol boek. Voor opvoeders met kinderen vanaf ca. 5 jaar.De rol én de inzet van de ouder is essentieel en kan zelfs tot versnelling van het zwemtraject zorgen.

 

 • V. Bloem, Zwemonderwijzer Amsterdam

Boek over moderne zwemlessen en hoe je je kind op een leuke manier kan voorbereiden op de lessen. 
De rol én de inzet van de ouder is essentieel en kan zelfs tot versnelling van het zwemtraject zorgen.
Makkelijk geschreven, duidelijke oefeningen en leuk geïllustreerd.
Zwemles hoeft nooit meer stom en saai te zijn, kortom dit boek is een musthave!

 

 • Martine Anholts, Ouder Roelofarendsveen 

Door de praktische tips en de grappige illustraties is het voor zowel ouders als ook voor kinderen een leuk en handig boek. Het is fijn om je kind te kunnen helpen voorbereiden op het zwemtraject. Dit boek biedt daarin alle handvatten! Kortom echt een aanrader!

 

 

Blog

 • Waterratten... maar na ruim een jaar toch nog geen zwemdiploma

  Je kent ze vast wel, kinderen die meer onder water zijn dan boven water. Echt...

  Lees meer
 • Zwembandjes: welke kies je?

  Heeft je kind nog geen zwemdiploma, dan zijn zwembandjes en andere drijfmid...

  Lees meer
Archief

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.